KAJ ZMOREM JAZ, …

V letošnjem šolskem letu je v našem Centru že sedmo leto potekal projek, ‘Kaj zmorem jaz, kaj zmoreš ti, kaj zmoremo skupaj mi’. Glavni namen projekta je povezovanje, druženje in srečevanje otrok s posebnimi potrebami z njihovimi sovrstniki iz večinskih OŠ.

Letos smo se povezali z učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina – podružnica Lokavec. Srečevali smo se enkrat mesečno. Izmenično smo se obiskovali drug drugega.

Na srečanjih smo preko različnih socialnih iger in izkustvenih oblik dela spoznavali drug drugega in sebe, odkrivali naše posebnosti in podobnosti, tkali prijateljske vezi in raziskovali, kaj zmoremo skupaj ustvariti.

Naše moči in znanja smo združili v kratkem filmu VELIKO PRIJATELJSTVO, s katerim smo sodelovali na mednarodnem festivalu videoposnetkov S-factor.

S-factor je mednarodni festival glasbenih video posnetkov, katerega organizira OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj. Festival, ki je bienalnega značaja, se je letos odvijal tretjič. Tema festivala je bilo sonce.

V filmčku smo z učenci skupaj zgradili zgodbo o velikem sprehodu na sončen dan, o majhni miški, velikem prijateljstvu in veliki ljubezni.